V BÄST PÅ MILJÖ!

VÄNSTERPARTIET HAR BÄST MILJÖPOLITIK
Naturskyddsföreningen har granskat partiernas miljölöften. Det är tydligt att Vänsterpartiet och Miljöpartiet är de partier som har klart bäst miljöpolitik. På den borgerliga sidan är det Liberalerna som är bäst på miljö. Centerpartiet, som ofta vill utmåla sig som ett miljöparti på den högra sidan, har inte alls så lysande resultat i undersökningen. Övriga partier är inte alls i närheten av V och MP´s topplacering och föga förvånande så är SD sämst på miljöfrågorna med en riktig bottenplacering.
 

Vänsterpartiets mål är att Sverige ska drivas med 100 % förnybar energi år 2040. Det ska vara enklare att ta bussen än bilen till jobbet. Därför vill vi införa en utbyggd och avgiftsfri kollektivtrafik samt anropsstyrd närtrafik på landsbygden. Vi vill minska köttkonsumtionen och öka den växtbaserade kosten bland annat genom att införa vegetariska rätter vissa dagar i skolan. Det kött som vi använder i våra kök ska vara svenskt, närproducerat och helst ekologiskt.

 

I Askersund har vi en fantastisk miljö med Tiveden och sjön Vättern och självklart vill vi hindra miljöförstöring genom skjutningar i Vättern och hot om nya gruvbrytningar som riskerar att förorena vårt dricksvatten. Vi vill att Askersund ska bli ett kretsloppsanpassat samhälle där vi fortsätter att sätta upp fler solceller på kommunens tak, laddstolpar och använda biogas till våra fordon. Vi är glada att Vänsterpartiets aktiva miljöarbete har gett resultat och vi vill fortsätta på den utstakade vägen. Nu är det dags att se över vår ordinarie verksamhet. Inom vården, skolan, vaktmästeri, bygg mm måste vi minska engångsartiklarna, minska matsvinnet, sänka energiförbrukningen, förbättra logistiken, bygga klimatsmart, förhindra att läkemedelsrester når våra vattendrag, spara på papper samt släcka lampor och stänga datorer när de inte används mm.

 

ASKERSUND SKA BLI LEDANDE PÅ MILJÖARBETE!

 

Kommentarer:

1 Happy:

skriven

Jag har inte hört något om att stödja de som sköter sin ängsmark eller att kommuner skapar ängsmark. Bara hört om planterad äng men det är ju långt ifrån samma sak.
Laddstolpar gör ju ingenting för den biologiska mångfalden.

Svar: Hej!Tack för din kommentar! Jag vet inte om jag tolkar din fråga rätt. Om du menar vad Vänsterpartiet tycker om att kommuner ska anlägga ängsmark för att förbättra den biologisk mångfalden och öka möjligheterna att ta upp koldioxid, så är det något som Vänsterpartiet har skrivit förslag om på många ställen i landet. I Askersund har vi många naturskyddsområden och naturreservat, varav en del består av ängsmark. Att värna om den biologiska mångfalden är mycket viktigt!

Minst lika viktigt är det att hindra klimatförändringarna som är en av de största bovarna mot den biologiska mångfalden. Med ökade temperaturer världen över så hotas många växt- och djurarter, översvämningar och stormar drabbar människor och glaciärer smälter. Allt detta drabbar allt levande på ett negativt sätt. Transporter är ett av de största miljöbovarna i Sverige. Genom en övergång till fossilfria bränslen i våra fordon, så minskas den negativa miljöpåverkan. Det är inte endast de som bor i staden som ska kunna välja miljövänligare fordon. Därför måste laddstolpar och tankställen för biogas även placeras utanför de stora städerna.
vansterpartiet.blogg.se

Kommentera här: