ANNIKA

EN SKOLA FÖR ALLA

Jag heter Annika Finnström och ställer upp som kandidat för Vänsterpartiet i Askersund i valet 2018. Varför jag har gett mig in i politiken? Ja, jag har under det senaste året allt oftare skrivit ”Detta är inte mitt Sverige” på min status på sociala medier. Saker jag har växt upp med och tagit för givet är inte längre självklara. Det är mycket jag inte känner igen i mitt land, men också mycket jag inte tycker om. Jag vill inte längre sitta och gnälla på min kammare utan istället försök påverka.

 

Och varför för vänsterpartiet? Sven Melander (skådespelare) har uttryckt det så bra:

”Jag är socialist och kommer från ett arbetarhem. Vi har kunnat se ett fantastiskt samhälle växa fram, men nu ser vi att klyftorna ökar och de enda som är emot detta är Vänsterpartiet. Det finns inga alternativ”.

Och inte heller för mig finns det längre något alternativ.

 

Jag har många flera hjärtefrågor. Men den frågan mitt hjärta klappar hårdast för är skolan. Och särskilt skolsituationen för barn och ungdomar med NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, t ex ADHD och autism). Min vision är att vi skapar en NPF-säkrad skola i Askersunds kommun. De skolor som har lyckats med det har erfarit att en NPF-säkrad skola inte bara blir en bättre skola för de elever med NPF, utan också en bättre skola för alla skolans elever. Det blir också en bättre skola för skolans personal. Vi har en lång väg att gå mot detta i Askersund, men om jag får bestämma så är det hög tid att börja NU.

 

Som förälder till barn med NPF är jag medlem i flera föräldragrupper på sociala medier. Jag läser dagligen om föräldrar som i desperation uttrycker att de är beredda att flytta vart som helst, om de bara hittar en skola som fungerar för deras barn. Jag tror också att en NPF-säkrad skola i Askersund skulle bli en mer attraktiv arbetsplats.  Jag är därför övertygad om att Askersunds kommun har allt att vinna på att ta första steget mot att skapa en NPF-säkrad skola. Vänsterpartiet i Askersund vill helt enkelt vara med att bygga EN SKOLA FÖR ALLA.

 

Kommentera här: